Ja, stuur me gratis saxofoon bladmuziek en artikels!
Geniet mee van onze grappige en gezellige saxofoon familie...
Voornaam:
Email:
Saxofoon Muziek
klarinetkist, klarinet kist, klarinet reparatie, bladmuziek
home :: artikels

De klarinetkist: bewaar je instrument op een veilige manier

Je hebt net een nieuwe klarinet gekocht. Je bent weken aan het uitzoeken en het afwegen geweest, en nu ben je de trotse eigenaar van het beste instrument dat je binnen je budget kon vinden. Natuurlijk moet je een instrument uitproberen vooraleer over te gaan tot de aanschaf. De reparatie van klarinetten kan soms duur uitvallen, maar een goede verzorging van het instrument voorkomt dikwijls dure reparaties ...

Het belangrijkste punt in de verzorging van je klarinet is wel de aanschaf van een top kwaliteit klarinetkist, om je geliefde instrument zo goed mogelijk te beschermen. Beginnende klarinetspelers, dikwijls nog jong en onstuimig, hebben een stevige klarinet kist nodig die bestand is tegen de gevaren op weg naar school, de band of naar concerten. Volwassen ernstige klarinettisten hebben dan dikwijls een waardevol instrument met een bijhorende kwaliteitsvolle klarinetkist. Dat houdt het instrument in goede conditie. Ook een professioneel klarinettist wil vanzelfsprekend een kist die zijn of haar investering en brodwinning in optimale omstandigheden houdt.

De meeste klarinetten worden verkocht met een klarinet kist. Nochtans woedt er een ware prijzenslag, waarbij in bepaalde gevallen de prijs verder gedrukt wordt door een minder kwaliteitsvolle kist aan te bieden ... Indien je dan overweegt om je kist te vervangen, zijn er misschien wel enkele zaken waarop je kan letten: moderne kisten of "etuis" worden vervaardigd in "waterproof" materiaal. Ook een uitvoering in rugzak-formaat is misschien handig voor de jongere klarinetspelers. Natuurlijk moet je erop letten dat er voldoende ruimte is voorzien voor je accessoires, je schoonmaakmateriaal, je rieten en je bladmuziek.

 

Voor meer informatie over andere diensten en klarinet muziek kies uit één van de volgende links:

 • Klarinet en piano
  Steeds een uitgebreide selectie van nieuwe klarinetmuziek. Verlaat de oude, bekende paden en breidt je repertoire uit!
 • Klarinet Studieboeken en Methodes
  Voor beginners en gevorderden. Ook de stevige harmonie-klarinettist vindt hier zeker zijn gading ...
 • Klarinet solo
  Moderne werken, stijlvol en klaar om te brengen op het concertpodium. Maak  een keuze en binnen de minuut kun je aan de slag.
 • Muziek voor klarinet ensembles
  De laatste jaren kennen we een nooit geziene groei van nieuwe ensembles, van klarinetkwartetten tot reuze "klarinetchoirs". Het probleem is dikwijls om een aangepast repertoire samen te stellen. Bekijk de cataloog op je gemak!
 • Grepentabel
  Vind hier een nauwkeurige grepentabel. Geschikt voor de "doe-het-zelver" en de beginnende klarinetvirtuoos in de dop.

 

Over de auteur ...

Dit artikel werd gepleegd door de uitgever.
 

 

 

 

Bekijk niet enkel de verschillende catalogi van klarinet muziek, maar wandel door het grote aanbod van artikels. De bijdragen komen van liefhebbers, beginners, gevorderden en professionelen. De auteurs onder jullie kunnen steeds gerelateerde artikels opsturen naar artikels@klarinetmuziek.com

Elk artikel dat, na goedkeuring, wordt opgenomen zal je naam, korte biografie en desgewenst een link naar je eigen website bevatten. Voeg dus de correcte gegevens bij!

Geniet ondertussen nog van de bijdragen van de andere auteurs en bekijk onze selectie van onmiddelijk downloadbare klarinet muziek ...

 

Interessante links

 

Site gegevens

Webmasters, geef je site op voor mogelijke opname in onze directory.

Link naar deze site door deze code op je site te plakken.

Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacy bepalingen.

Bezoek onze partner listings.

Voor een snel overzicht van deze site, bekijk onze site map.